Liberalizácia devízového režimu v Slovenskej republike - Mrva, Karol
Súčasný stav a perspektívy devízového režimu v Slovenskej republike. Vývoj devízovej liberalizácie. Operácie, ktoré sú regulované devízovým režimom. Kapitálový účet. Operácie so zahraničnými cennými papiermi. Nadobúdanie nehnuteľností v zahraničí. Investovanie v zahraničí. Zabezpečenie záväzkov. Operácie s finančnými derivátmi. Bežné transakcie. Otváranie účtov v zahraničí. Kúpa predaj prostriedkov v cudzej mene. Obchodovanie s devízovými hodnotami. Postavenie a úloha Národnej banky Slovenska.