Súčasný stav slovenskej ekonomiky a jeho príčiny
Makroekonomická nerovnováha slovenskej ekonomiky. Deformácia podnikateľského prostredia v minulých rokoch. Hospodársky rast SR v rokoch 1994-1998. Pokles dynamiky vývoja slovenskej ekonomiky od roku 1996. Stav inflácie a verejných financií v rokoch 1994-1998. Vývoz, obchodná bilancia a prílev priamych zahraničných investícií na Slovensko. Tabuľka vybraných ekonomických ukazovateľov vývoja hospodárstva.