Kríza demokracie a budúcnosť medzinárodného poriadku - Hassner, Piere
Geopolitické modely súčasného sveta. Pohyb vzťahov medzi demokraciou a medzinárodným poriadkom. Klasické predstavy o medzinárodnom poriadku. Aktuálny konflikt medzi hospodárskou previazanosťou a kultúrnou identitou.