Slovenská zahraničná politika - bilancia šiestich rokov a perspektívy zmeny - Duleba, Alexander
Vznik Slovenskej republiky. Pozitívny česko-slovenský faktor zrodu slovenskej diplomacie. Vnútropolitické príčiny nezvládnutia zahraničnopolitického programu. Perspektívy novej zahraničnej politiky Slovenskej republiky. Diplomatická ofenzíva na konci roku 1998. Slovensko a Severoatlantická aliancia. Slovensko a Európska únia. Vzťahy Slovenska so susednými krajinami.