Otázky kurzového režimu v průběhu transformace - Jonáš, Jiří
Dôvody, prečo dochádza k postupnému opúšťaniu fixných kurzov a ich nahradzovanie kurzami plávajúcimi. Voľba kurzového režimu v tranzitívnych ekonomikách. Výsledky stabilizácie pomocou fixného kurzu. Fixný kurz a inflácia. Zhodnocovanie kurzu ako zdroj nestability. Faktory brzdiace príliv kapitálu.