Podniková sféra a jej vzťah k pracovným silám a k štruktúre odbornej prípravy - Kačírková, Mária
Stupeň vzdelania obyvateľstva a trvalý rast jeho kvalifikácie ako základný predpoklad úspešného rozvoja moderného hospodárstva. Miera ekonomickej aktivity obyvateľov Slovenska a miera nezamestnanosti. Regionálny pohľad vzdelanostnej úrovne obyvateľstva v Slovenskej republike.