Právne postavenie spoločníkov - Fekete, Imrich
Vznik účasti spoločníka na spoločnosti s ručením obmedzeným. Povinnosti spoločníka voči spoločnosti. Vkladová povinnosť spoločníka. Ručenie spoločníkov za záväzky spoločnosti. Povinnosti spoločníkov na plnenie mimo vkladu. Povinnosť osobnej účasti na podnikaní spoločnosti. Práva spoločníkov voči spoločnosti. Právo účasti na riadení. Právo spoločnosti kontrolovať a byť informovaný. Majetkové práva a najmä právo na podiel na zisku. Zákaz konkurencie vzťahujúci sa na spoločníkov.