Úloha možnosti vzdelávania pri riešení disproporcií medzi ponukou a dopytom po absolventoch škôl a rekvalifikácie - Dudová, Iveta
Vzdelanie ako dôležitý nástroj zvyšovania produktivity práce a zárobkov. Teória ľudského kapitálu a duálne chápanie členenia trhu práce. Podiel absolventov jednotlivých typov škôl na nezamestnanosti absolventov. Politika trhu práce a pracovné uplatnenie mladistvých. Burzy práce. Rekvalifikačné kurzy.