Princípom dištančného vzdelávania je spojenie slobody, dôvery a zodpovednosti - Reiselová, Eva
Vzdelávanie ako dominantná úloha pre 21. storočie. Dištančné vzdelávanie ako nová forma, ktorá sa na akademickej pôde skúša v pilotných projektoch. V niektorých vzdelávacích ustanovizniach sa využíva už 10 rokov. Charakteristika dištančného vzdelávania. Podpora študujúceho. Ponuky dištančného vzdelávania na Slovensku.