Situácie a trendy celoživotnej výchovy a vzdelávania a celoživotného učenia na prelome tisícročí - Kulich, Jindra
Vznik pojmu celoživotná výchova a vzdelávanie a jeho ďalší vývoj v 70., 80. a 90. rokoch. Interpretácia novovzniknutých pojmov súvisiacich zo vzdelávaním dospelých podľa významných svetových a európskych integrácií (OSN, UNESCO, Rada Európy, OECD). Definície učenia a celoživotného učenia od najvýznamnejších odborníkov v oblasti andragogiky.