Obchod týraný deficitom - Sotník, Alexander
Úspešnosť procesu vstupu SR do EÚ závisí od rastu HDP. Podiel celkového vývozu SR do krajín OECD. Nárast deficitu so štátmi CEFTA. Nedostatok zahraničných investícií ako dlhodobý stav. Prírastky pasív v obchodnej bilancii s ČR. Teritoriálne smerovanie slovenského vývozu. Nevyhnutnosť zmeny výrobno-vývoznej štruktúry ekonomiky.