Zákonné poistenie organizácie pre prípad zodpovednosti za škodu pri pracovnom alebo chorobe povolania - Struhárová, Jana
Zákonné poistenie organizácie pre prípad jej zodpovednosti za škodu pri pracovnom úraze alebo chorobe z povolania vzniká dňom vzniku prvého zamestnania v organizácii a trvá do zániku organizácie. Práva poisteného. Poistnou udalosťou je vznik povinnosti nahradiť škodu. Platenie poistného. Základ pre výpočet zákonného poistného.