Vazby mezi plánovaným způsobem financování podniku a jeho výnosovou hodnotou - Mařík, Miloš
Dokončenie z č. 3/99. Problém kapitálovej štruktúry závisí na prístupe k financovaniu podniku, ktorý sa premieta do finančného plánu. Rozlišujeme dva základné prípady: 1. oceňovateľ vychádza z predpokladu stabilnej kapitálovej štruktúry v priebehu celého plánovacieho obdobia, 2. finančná politika je pre oceňovateľa predom daná a postup ocenenia sa tomuto musí prispôsobiť.