Problémy mikroekonomiky majú sociálny dosah najnižšia zamestnanosť bola minulý rok v poľnohospodárstve, najviac ľudí pracovalo v priemysle - Kremská, Erika
Správa o sociálnej situácii obyvateľov Slovenska v roku 1998. Spomalenie dynamiky hospodárskeho rastu v dôsledku neriešenia mikroekonomických problémov. Vývoj sociálnej sféry v roku 1998: životná úroveň obyvateľstva, zamestnanosť, vývoj miezd, nezamestnanosť, vývoj spotrebiteľských cien a sociálna situácia domácností.