Stratégie využívané pri očakávanom poklese trhu - Gottschall, Erik
Neočakávané pohyby devízových kurzov spôsobujú nestálosť finančných tokov. Na ich elimináciu je vhodné používať nástroje derivátového trhu. Pri očakávanej stagnácii alebo poklese podkladového aktíva je vhodné použiť kombinovanú stratégiu Vertical Ratio Put spread (VRPS). Príklad využitia kombinovanej pozície VRPS v praxi.