Špekulácia pri predpoklade vysoko volatilného vývoja cien na trhu - Gottschall, Erik
Okrem hedgerov, ktorí sa snažia eliminovať riziká z vývoja cien podkladových aktív na spotovom trhu, existuje aj veľká skupina špekulantov, ktorí sa snažia zarobiť na správnom predpoklade vývoja ceny podkladového aktíva. Stratégia je zaujímavá pre tých účastníkov trhu, ktorí predpokladajú vysokú volatilitu vo vývoji cien podkladových aktív na trhu. Príklad použitia stratégie v praxi.