Zdanenie príjmov plynúcich z prenájmu veci umiestnenej na území Slovenskej republiky
Prenájom veci podľa Občianskeho zákonníka. Prenájom bytov a nebytových priestorov. Príjmy z prenájmu veci umiestnenej na území Slovenskej republiky plynúce daňovníkom s obmedzenou daňovou povinnosťou. Prenájom nehnuteľností zahraničných daňových subjektov. Prenájom hnuteľných vecí ako forma podnikania, vykonávaná na základe živnostenského oprávnenia.