Zmeny v zdravotnom poistení po novele zákona o minimálnej mzde
Zákonom č. 56/1999 Z.z., ktorým sa mení zákon č. 90/1996 Z.z. o minimálnej mzde, sa mení aj zákon NR SR č. 273/1994 Z.z. o zdravotnom poistení. Ťažisko tejto zmeny je v určení výšky poistného na zdravotné poistenie. Zdravotné poistenie a nezaopatrené deti, pracujúci dôchodcovia, vojaci. Osoby dobrovoľne nezamestnané. Minimálny vymeriavací základ. Kratší pracovný čas. Maximálny vymeriavací základ.