TransCanada je v Nafte pripravená vytvoriť spoločný podnik s SPP - Hirman, Karel
Snaha riešiť situáciu v Nafte, a.s. Gbely. Vytvorenie spoločného podniku so Slovenským plynárenským priemyslom, š.p. Bratislava a kanadskou spoločnosťou TransCanada International (TCI). TCI navrhuje reštrukturalizáciu Nafty so zámerom vytvorenia prevádzky podzemných zásobníkov zemného plynu na špičkovej úrovni. TCI spolu s SPP plánuje podnikať aj v zahraničí. Zdroje na investície. Ďalší záujemcovia o Naftu Gbely.