Systém právnej úpravy sociálnej bezpečnosti občanov SR v porovnaní s niektorými zahraničnými právnymi úpravami - Barancová, Helena
Príprava a uskutočňovanie sociálnej reformy po revolučných zmenách v roku 1989. Teoretické aspekty systému sociálnej bezpečnosti v SR, právne základy. Systém sociálneho poistenia, sociálnej podpory a sociálnej pomoci. Systém sociálneho poistenia a pracovné právo. Organizácia sociálneho zabezpečenia. Osobný rozsah systému sociálneho zabezpečenia.