Členstvo - to sú výhody i tvrdá konkurencia - Sotník, Alexander
Strategickým cieľom vlády SR je vstupovať do Európskej únie s Českom, Maďarskom a Poľskom. Jednotný trh Európskej únie. Rozširovanie Európskej únie. HDP na obyvateľa. Miera inflácie. Rozpočtový deficit. Výkonnosť ekonomík EÚ. Bežný účet platobnej bilancie.