Komunitárne právo odvodené a prístup k unikátnym zariadeniam - Lapšanský, Lukáš
Prirodzené monopoly a služby nimi poskytované. Zákaz zneužívania dominantného postavenia na trhu prirodzenými monopolmi. Špecifická právna povinnosť umožnenia prístupu k unikátnym zariadeniam. Spôsob zabezpečenia efektívnej možnosti prístupu v jednotlivých prirodzených monopoloch: v prípade telekomunikácií, železničnej dopravy, elektrickej energie a zemného plynu. Možnosti odmietnutia alebo obmedzenia prístupu k unikátnym zariadeniam. Úlohy národných regulačných autorít vo výkone právomocí.