Školám chýbajú miliardy korún - Reiselová, Eva
Príjmy a výdavky rozpočtu ministerstva školstva na rok 1999. Kritická situácia na vysokých školách. Problémy výchovy nových pedagógov formou doktorandského štúdia. Snaha vysokých škôl zlepšiť svoju ekonomickú situáciu zmenou prístupu k podnikateľskej činnosti. Mnohé vedecké práce na vysokých školách vznikajú len zásluhou zahraničných grantov. Zapojenie SR do niektorých medzinárodných vzdelávacích projektov.