O vstupe SR do OECD rozhodne kvalita a úroveň ekonomiky - Oujezdská, Lena
Obnovenie fungovania Slovenského podvýboru BIAC (Business and Industry Advisory Committee - Poradný výbor pre obchod a priemysel) pri OECD. Činnosť a úlohy BIAC. Činnosť národného podvýboru je jednou z podmienok prijatia krajiny do OECD. Pri vstupe Slovenska do OECD bude rozhodovať stav ekonomiky a politická situácia. Určitá previazanosť členstva v OECD a v Európskej únii.