Deň, keď nás bude 6 miliárd 11. júla 1999 bol Deň populácie sveta - Papaj, Karol
Závratné zvyšovanie populácie zeme v tomto storočí a jeho stále pokračovanie. Krátkodobé aj dlhodobé populačné prognózy OSN. Odhadovaná veľkosť populácie vo vybraných regiónoch a krajinách. Rozdiel medzi populačným nárastom v rozvojových a vyspelých štátoch sveta. Predlžovanie produktívneho veku aj života a "stárnutie planéty".