Tridsaťpäť rokov vysokoškolskej prípravy odborníkov pre cestovný ruch - Orieška, Ján
V r. 1999 si pripomína 35. výročie svojho vzniku katedra cestovného ruchu a spoločného stravovania Ekonomickej fakuty UMB v Banskej Bystrici. Vývojové etapy jej pôsobenia. Súčasné postavenie katedry. Vzdelávacia činnosť, vedeckovýskumná činnosť, medzinárodné kontakty. Spätná väzba medzi teóriou a praxou.