Proexportná orientácia ekonomiky
Príčiny deficitného vývoja zahraničného obchodu v SR. Medziročný rast vývozu a dovozu. Prehĺbenie deficitu obchodnej bilancie. Konkurencieschopnosť slovenskej ekonomiky. Priority zahranično-obchodnej politiky. Podporné opatrenia v exporte a ochranné opatrenia v importe. Prognóza do roku 2002.