Indikátory trvale udržateľného rozvoja cestovného ruchu - Obdržálek, Vladimír
Vo februári 1999 sa v Maďarsku uskutočnila medzinárodná konferencia na tému: Ukazovatele trvale udržateľného rozvoja cestovného ruchu pre krajiny východnej Európy. Rastúce problémy vzájomného vzťahu cestovného ruchu a životného prostredia a ich dôsledky. Komisia pre životné prostredie WTO zostavila komplex medzinárodne prijateľných ukazovateľov trvale udržateľného rozvoja CR.