Analýza a prognózovanie obeživa v obehu - Tkáč, Miloslav
Pre operatívne riadenie a kontrolu menovej politiky NBS slúži tabuľka likvidity a tabuľka denných finančných tokov. Pre potreby tabuľky likvidity sa na analýzu a predikovanie s jednodňovou frekvenciou obeživa v obehu používa exaktný štatistický algoritmus sezónneho očisťovania a trendového prognózovania.