Offshore teritóriá lákajú výhodným daňovým prostredím - Burák, Emil
Vymedzenie pojmov legálny daňový únik (tax avoidance) a nelegálny daňový únik (tax evasion), rozdiely medzi nimi. Objektívna a subjektívna stránka rizika daňového raja. Daňovo konkurenčné prostredie. Selekcia daňových rajov.