Postavenie a úloha finančných poradcov (1) - Kelenyei, Henrich
Vznik nových profesií, ktoré svojim charakterom predstavujú spojivo medzi širokou vrstvou spotrebiteľskej verejnosti a úzkou skupinou odborníkov v danej oblasti. Osobitné postavenie finančného a investičného poradcu. Jeho hlavnou úlohou je vedieť zhodnotiť možnosti a riziká finančného angažovania sa na všetkých, verejnosti dostupných trhoch. Odlíšenie postavenia finančných poradcov od maklérov a sprostredkovateľov. Pozícia finančných poradcov na Slovensku.