Obnova evidencie pozemkov ide pomaly - Vechter, Juraj
Pre vstup do EÚ sa vyžaduje, aby kandidátska krajina mala fungujúci a rozvinutý trh s pôdou. História evidencie nehnuteľností na Slovensku. Špecifiká Slovenska v porovnaní s ostatnými európskymi krajinami. Vyjasnenie vlastníckych vzťahov a zápis do katastra nehnuteľností podľa zákona č. 180/95 Z.z. o niektorých opatreniach na usporiadania vlastníctva k pozemkom.