Dovoz a využitie ropy v SR - Piršel, Miroslav
Ropa ako strategická komodita a jej využitie v hospodárstve. Vývoj ťažby ropy. História priemyselného spracovania ropy v Európe. Budovanie ropovodov. Investičné projekty Slovnaftu. Dodávky ropy pre SR ropovodmi Adria, Družba. Vývoj výrobnej spotreby ropy v SR od r. 1993 a predpokladaný vývoj do r. 2005.