Potreba vytvorenia uceleného modelu verejnej správy časté striedanie vlád oddialilo systematický prístup, chýbala odborná diskusia o vízii štátu
Súčasný stav verejnej správy na Slovensku a jeho základné črty. Decentralizácia verejnej správy. Územné a správne usporiadanie SR. Ústredné a územné orgány štátnej správy. Miestna štátna správa. Miestna samospráva.