Daňová zaťaženosť podnikateľských subjektov Slovenskej republiky v roku 1999 - Baštincová, Anna
Dane - príjmy štátneho rozpočtu, vplyv na podnikateľskú sféru. Dane z príjmov fyzických osôb. Dane z príjmov právnických osôb. Pre zdaňovacie obdobie roku 1999 dochádza k obmedzovaniu, resp. limitovaniu niektorých výdavkov, významných pre podnikateľské subjekty: odpisy hmotného a nehmotného majetku, nájomné, výdavky na pracovné cesty, rezervy na opravu hmotného majetku, predaj hmotného majetku vylúčeného z odpisovania, zaplatené poplatky.