Prečo majú vzniknúť Lesy SR - Pinter, Gejza
Organizačné zmeny v riadení štátnych lesov. Základné údaje o lesoch SR. Ekonomická nevýhoda štátnych lesov voči neštátnym. Rozdelenie plochy SR. Vývoj vlastníctva lesov SR. Plošné zastúpenie drevín v lesoch SR. Vzťahy k drevospracujúcemu priemyslu. Ťažobné možnosti a náhodná ťažba dreva.