Držba a vydržanie veci vo väzbe na daň z prevodu a prechodu nehnuteľností a daň z darovania - Dudáš, Ján
Pojem držba veci podľa par. 129 Občianskeho zákonníka. Základné pojmové znaky držby. Subjektívna stránka držby veci sa v zákone rozlišuje na oprávnenú a neoprávnenú. Prevod držby. Vydržanie veci do vlastníctva. Vydržanie nehnuteľností a daň z prevodu a prechodu nehnuteľností. Vydržanie vecí hnuteľných a daň z darovania.