Smernice EÚ a ich vplyv na transparentnosť kapitálového trhu SR - Gula, Libor
Smernice EÚ a ich začleňovanie do legislatívy SR. Biela kniha o finančných službách určila dve kategórie smerníc: 1. Smernice prvej fázy (určujú všeobecné zásady), 2. Smernice druhej fázy (posilnenie dohľadu nad finančným trhom, sú spojené s vytvorením jednotného trhu EÚ).