Členské státy EU: Německo - Lukáš, Zdeněk
História a stručná ekonomicko-politická charakteristika Nemecka. Vybrané makroekonomické ukazovatele. Zjednotenie Nemecka v roku 1990 a problém ekonomických rozdielov. SRN ako obchodný partner transformujúcich sa krajín.