Železnice SR ožobračoval štát i mizerní gazdovia - Kovalčík, Ján
Hospodárenie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) od rozdelenia v r. 1993. Celková zadlženosť ŽSR. Kumulovaná strata podniku. Strata z výkonov vo verejnom záujme - hlavná príčina zlej finančnej situácie slovenských železníc. Nevyhnutnosť opätovného oddlženia ŽSR.