Dane musia vytvárať priestor na vnútorné zdroje ekonomiky, tvrdí P. Mihók - Oujezdská, Lena
Názor P. Mihóka, predsedu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK), na privatizačný a transformačný proces slovenskej ekonomiky. Nestabilnosť legislatívneho a podnikateľského prostredia neumožňuje podnikateľom vytvárať dlhodobejšiu stratégiu. Nevyhnutnosť minimálne strednodobého uvažovania firiem. Nízke právne povedomie. Vysoké daňové a odvodové zaťaženie. Štát musí vytvárať v daňovej a odvodovej povinnosti konkurenčné prostredie pre svoje subjekty. Dôraz na filozofiu rozpočtu na dva roky.