Ekonomická transformácia v SR - Mašláni, Juraj
Z obsahu: Ekonomickú transformáciu v SR ovplyvnilo časté striedanie vlád a rozdelenie ČSFR. Ceny po liberalizácii vyskočili o vyše 60 percent. Vývoj smeroval k rozdeleniu federálneho štátu. Prvý rok samostatnej SR bol poznačený budovaním základných inštitúcií štátu. Kupónovú privatizáciu nahradilo odškodnenie občanov dlhopismi FNM SR. V znamení neprehľadnej privatizácie a protiústavných zákonov. Rok zlých integračných správ pre Slovensko. Výstavba diaľnic bola nad finančné možnosti krajiny. Až výrazné oslabenie koruny pomklo vládu k razantnejším opatreniam.