Nový dôchodkový pilier bude zabezpečovať najmä Sociálna poisťovňa - Suďa, Pavol
Nevyhnutnosť reformy sociálneho poistenia v SR - nepriaznivý demografický vývoj, nesolventnosť Sociálnej poisťovne, nákladnosť dôchodkového zabezpečenia. Piliere dôchodkového financovania - priebežné financovanie, povinná kapitalizácia, dobrovoľné doplnkové poistenie, individuálne komerčné poistenie.