K problémom poslednej novely Zákonníka práce - Barancová, Helena
Ostatnú novelu Zákonníka práce, ktorá vo svojej ťažiskovej časti nadobúda právnu účinnosť od 1.11.1999, možno charakterizovať ako aproximačnú novelu ZP, pretože jej ťažiskový obsah je orientovaný na aproximáciu pracovnoprávnej úpravy Slovenskej republiky s právom Európskej únie. Legislatívne zmeny reagujúce na komercionalizáciu hospodárskeho života. Nová právna úprava hromadného prepúšťania po novele Zákonníka práce.