Zákon o kolektívnom investovaní posilňuje ochranu investorov a právomoci štátneho dozoru - Medžová, Andrea
V januári 2000 vstúpil do platnosti nový zákon o kolektívnom investovaní. Charakteristika pojmu kolektívne investovanie. Snaha zamedziť nepovolenému podnikaniu v oblasti kolektívneho investovania. Úloha správcovských spoločností. Podmienky zrušenia spoločnosti. Otvorené alebo uzavreté podielové fondy. Subjekty kolektívneho investovania.