Vízia roku 2002: trendy, výzvy a kritické faktory európskeho poisťovníctva - Janáková, Katarína
Prieskum názorov na vývoj poisťovníctva v Európe. Charakteristika štyroch dominantných trendov na európskych čiastkových trhoch: Miznutie hraníc v dôsledku deregulácie. Konsolidácia a špecializácia. Služby klientom a segmentácia. Zmena distribučných kanálov. Dve konkrétne výzvy, ktorým by sa európske poisťovníctvo malo intenzívne venovať: demografický vývoj, zabezpečenie v starobe a zdravotnícka starostlivosť; imidž značky a stratégia značky.