Globalizácia - civilizačná výzva prelomu XX. a XXI. storočia podnik v súradniciach globalizácie - Šikula, Milan
Vplyv prevratných zmien v technologickom spôsobe výroby na globalizačné procesy v podnikovej sfére. Ekonomické aspekty a súvislosti globalizácie v podniku a podnikateľskej stratégii. Predpoklady úspešného naštartovania globalizačného procesu v podmienkach slovenskej podnikovej sféry. Znaky prebiehajúcej globalizácie svetového hospodárstva.