Je pozoruhodné, ako jednosmerne reaguje na rast cien ropy monopolná firma ovládajúca slovenský trh s pohonnými látkami - Kopřiva, Juraj, ml
Vývoj cien pohonných látok spoločnosti Slovnaft, a.s. Bratislava v rokoch 1993 až 1999. V roku 2000 predpokladaná strata 2,83 mld. SK. Štruktúra akcionárov Slovnaftu. Trend vývoja cien pohonných látok v ČR a SR.