Šľachtické stolice v 13. až 19. storočí Kapitoly z dejín verejnej správy na Slovensku - Skyba, Radovan
Konštituovanie šľachtických stolíc. Generálna kongregácia. Sedria. Hlavní predstavitelia stolíc. Financovanie stolice.