Osobitná sadzba dane - Jánoš, Daniel
Ustanovenia par. 36 a par. 40n zákona o daniach z príjmov, ktoré upravujú osobitnú sadzbu dane. Rozlíšenie daňových subjektov pri aplikácii osobitnej sadzby dane - tzv. rezidenti a nerezidenti. Vecná daňová príslušnosť. Daňové subjekty a osobitná sadzba dane. Ilustračné príklady aplikácie osobitnej sadzby dane. Základ dane na účely zdanenia. V článku je v plnom rozsahu zapracovaná novela ZDP - zákon č. 64/1999 Z.z.